Kamuoyuna Duyuru | Sınıf Öğretmenliği | Hasan Kalyoncu Üniversitesi

Kamuoyuna Duyuru

KAMUOYUNA DUYURU

DEVLETİMİZE VE MİLLETİMİZE YAPILAN DARBE GİRİŞİMİNİ ŞİDDETLE KINIYORUZ

15 Temmuz 2016 akşamı, kahraman ordumuzun içinde yuvalanmış ve demokrasiyi, milletin hâkimiyetini asla içine sindiremeyen paralel yapı mensubu bir avuç hain cuntacının başlattığı darbe girişimi milletimizin, hükümetimizin, kahraman emniyet güçlerimizin, bütün toplum kesimlerinin demokrasiye bağlılığı ve kararlılığı karşısında akim kalmıştır.

Vatanı ve milleti korumakla görevli olan ve her şeyimizi kendilerine rahatlıkla emanet ettiğimiz silahlı kuvvetlerimiz içindeki küçük bir azınlığın Türk Ceza Kanunu’nun 309/1. Maddesinde yer alan “Cebir ve şiddet kullanarak, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya veya bu düzen yerine başka bir düzen getirmeye veya bu düzenin fiilen uygulanmasını önlemeye teşebbüs” veya TCK 312/1 maddesinde yer alan “Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs” ederek bir hukuk devletinde olması mümkün olmayan bir ihanetin içine girmeleri, asla kabul edilemez bir alçaklıktır.

Başladığı andan itibaren aziz milletimiz sokakları ve meydanları doldurmuş, birlik ve beraberliğin en güzel örneğini vererek meşru hükümetinin yanında yer almış ve memleketin bir avuç cuntacıya teslim edilmeyeceğini, Türkiye’nin eski Türkiye olmadığını bütün dünyaya göstermiştir.

Kuruluşundan beri demokrasiye bağlı olan ve milletinin, devletinin ve hükümetinin yanında yer alan Hasan Kalyoncu Üniversitesi olarak bu alçakça girişimi şiddetle lanetliyor, şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, ülkemizin bir an önce barış, kardeşlik ve refah ortamına kavuşmasını diliyoruz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.